Biztonsági világítási rendszerek tervezése és értékesítése

Napjainkban a biztonsági világítási rendszerek kritikus pontjai egy épület világításának megtervezésének.

Céljuk a menekülési útvonalak megvilágítása valamint a menekülési irány jelzése a vonatkozó szabványoknak megfelelően. A rendszer elemei a kijáratmutató és biztonsági világítási lámpák, valamint vezérlő elektronikák és készülékek. Energiaellátás szempontjából két fő típus van, a központi tápellátású és a saját akkumulátoros rendszer. Cégünk mindkét típust forgalmazza.

Kiemelten fontos a szakszerű tervezés és kivitelezés, hiszen elsősorban vészhelyzet esetére szolgálnak. Nem csupán tűzesetekre specializált rendszerről van szó, az elsődleges alapvető feladata, hogy az épületet az ott tartózkodók biztonságosan el tudják hagyni áramszünet idején is.  Egy esetleges katasztrófa helyzet vagy robbanásveszély esetén is életmentő lehet a menekülési útvonalak jelzése és megvilágítása. A rendszerelemek azonkívül, hogy szabványokban előírt kötelező menekülőútvonalat biztosítják, jelölnek és megvilágítanak tűzjelző és tűzcsap helyet, valamint gyülekezési-, vagy elsősegélyhelyet is. A szabványok kötelezővé teszik intézményekben a tartalékvilágítási lámpák telepítését és üzemeltetését.

Szakértő kollégáinknak a tervezéshez adatokra van szükségük. Tudniuk kell, hogy az épület dokumentációjában milyen tervezett menekülési útvonalak állnak rendelkezésre. Ha ez meg van, el kell dönteni, hogy milyen típusú lámpatesteket kívánunk alkalmazni.

A biztonsági világítás tervezésekor két lehetőségünk van: vagy speciális karakterisztikával rendelkező (terület vagy “folyosó” optika) biztonsági világítási lámpákat használunk, vagy pedig az általános világítási lámpákat használjuk fel biztonsági világítási célokra. Egyedi akkumulátoros rendszereknél ezeket, lámpákat egy biztonsági világítási elektronikával kell felszerelni. (Ha a fényforrás fénycső akkor “inverterrel”, ha LED akkor “konverterrel”.)

Az utóbbi megoldás nyilván költséghatékonyabb, ugyanakkor nagyon kevés gyártó és kivitelező képes ár/érték barát termékeket biztosítani. Világítástechnika részlegünknek ez sem okoz problémát, számos lehetőséget tudunk biztosítani az ilyen komplex megoldásokhoz is.

Ha sikerült eldönteni, hogy milyen típusú lámpatestek felelnek meg legjobban számunkra, végig tudunk menni a többi meghatározó tulajdonságon is. Lámpatestünk lehet mennyezetre szerelhető, álmennyezetbe süllyeszthető, oldalfalra szerelhető, felfüggesztett, egyoldali vagy épp kétoldali.  Megválaszthatjuk az eszköz IP-védettségét is, mely a berendezés áramköreit védő tokozás (készülékház) környezeti behatások elleni védettségét jelzi.

Ha sikerült minden részletet tisztázni a biztonsági világítási rendszert illetően, szakértő kollégáink fénytechnikai tervezést végeznek és a végső tervekkel felkeresik Önt egyeztetés céljából.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Biztonsági világítási lámpák

Fényt hozunk a sötétségbe!

Kérjen árajánlatot most!